Headerbild

Kategorier

Ridläger och aktiviteter under sommaren 2024

2024-04-23 i Allmänt

Ridläger sommaren 2024 på Älvsby ryttarförening

Lägerinformation:

Vi varierar ridningen mellan lektionsridning på ridbana och uteritter i skogen (2 ridpass/dag). Vi sköter om hästarna, pysslar i stallet och anordnar andra roliga aktiviteter tillsammans. Se mer specifik information under de olika läger alternativen.

Hästar:

Vi använder föreningens hästar och ponnyer.

Egen häst går bra att ta med, vi har ett fint gäststall som man får stå i under sin lägertid och hage ingår.  Eget strö, foder och vattenhink måste tas med. Endast hästar med giltig vaccination är välkomna, intyg måste visas upp.

Mat:

Kyl- och frysskåp samt micro finns i vår cafeteria. Lunch ingår, och det bjuds på fika. Viktigt att ni meddelar eventuella allergier i er anmälan.

Anmälan & Avgift:

Anmälan görs till alvsbyryttarforening@hotmail.com och är bindande. Ange namn, adress, personnummer på deltagaren, eventuella allergier eller annan nödvändig information, läger, önskemål av häst (2-3 stycken) och målsman. Avgiften faktureras och skall vara betald innan lägret startar. Om du blir sjuk och inte kan delta på ditt läger, betalas avgiften tillbaka vid uppvisande av läkarintyg.

Bokad plats på läger bekräftas via mail. Vid för få anmälningar förbehåller sig Älvsby Ryttarförening, sig rätten att ställa in lägret och avgiften återbetalas då helt.

Försäkring:

För att kunna var med på läger behöver man vara medlem i Älvsby Ryttarförening. Det kostar 300 kr/person utöver lägeravgiften.

Frågor:

Vill ni ha hjälp med lämpligt läger till era barn eller undrar något annat.

Skicka ett mail till: alvsbyryttarforening@hotmail.com

Hästuthyrning

Du får känslan av ”egen häst” då du själv är fullt ansvarig för allt kring hästen. Uthyrning av häst kommer ske under v.29 eller/ och v.30, men hur lång hästuthyrningen är och vilka/vilken vecka som gäller för varje individuell häst informeras i början av sommaren. Vi anpassar träningen efter varje häst och därav kan hästuthyrningen se olika ut beroende på häst. Hästens mående och hållbarhet går alltid först!

Krav:

-       Du ska ha bevisad god kunskap av hästvård och ridning, vara ansvarsfull och pålitlig samt kunna tänka säkert och hållbart utifrån dig själv och hästens perspektiv.

 

-       En person över 18 år måste finnas på plats och ha gått Hästkursen för föräldrar.

 

 

-       Du kommer att få ett träningsschema av personalen som är framtaget för just din häst. Detta måste följas.

 

-       Hästen får inte gå i ridhuset, utan all motion av hästen ska ske ute på ridbanan och i skogen.

 

Älvsby Ryttarförening äger sig rätten att neka en sökande eller med omedelbar verkan avbryta en uthyrning om kraven ej uppfylls. Avbryts uthyrningen betalas avgiften ej tillbaka.

Ridskoleelever har företräde att hyra. I mån av plats erbjuder vi uthyrning åt utomstående med bevisad god kunskap om hästar. Hästarna ska stå kvar på föreningen under perioden för uthyrning.

Målsman som har gått Hästkursen för föräldrar är ansvarig för anmälan om ryttaren är under 18 år.

Skicka in en intresseanmälan till alvsbyryttarforening@hotmail.com och önska vilken häst du vill hyra. Vilken vuxen som kommer finnas på plats ska framgå i mailet. Bekräftelse att hästuthyrningen på den önskade hästen blir av och på vilka villkor presenteras i början av sommaren.

Övrig information om hästen och sådant som är viktigt att veta/tänka på skickas till dig hyr häst i samband med bekräftelsen.

 

Pris: 800-1000 kr / veckav. 25 Ridläger 1

3 dagar. Tisdag (18/6)- torsdag (20/6) kl.08.00-15.00

Maxantal elever 6 st.

Ett tredagars ridläger som riktar sig till dig som rider självständigt i alla gångarter. Målet med lägret är att ge varje enskild elev en skjuts framåt i sin utveckling. Vi blandar dressyr, hoppning, uteritter, teori och lekar under tre dagar med en tydlig röd tråd från början till slut. Vi siktar på två ridpass om dagen, där det ena kan bestå av till exempel hoppning medans det andra kan bestå av en mysig uteritt barbacka.  

Lunch och mellanmål ingår.

Kostnad: 2100kr

 

V.26 Måndag (24/6) Hopptävling för ridskoleelever

Första start kl.10.00

Bombana – 60 cm

Clear round upp till 40cm

 50 & 60 bedömning A

Kostnad: 250kr/start. Max en start/elev.

Anmälan öppnar i juni och vi går ut med all nödvändig information på våra sociala medier.

 

V.26 Tisdag (25/6) Prova på dag för yngre barn. Kl. 08.00-13.00

En prova-på dag för barn i åldrarna 6 – 10 år utan tidigare erfarenhet.

Vi pysslar om hästarna i stallet och rider sedan en stund på ridbanan. Därefter leker vi lekar och grillar korv med bröd till lunch.

Maxantal elever 10 st.

Kostnad: 200 kr

 

V.26 Torsdag (27/6) Uteritt 1,5-2 timmar i skogen. Kl.12.00

För barn och ungdomar som rider självständigt i alla gångarter.

Maxantal 4 elever. Kostnad: 200kr.

V.29  Hästuthyrning hel vecka

Kostnad: 800 – 1000 kr Priset varierar beroende på vad varje enskild häst behöver för typ av träning. Vissa hästar kan behöva en lugnare period. Varje häst får ett individuellt träningsschema.

 

V.30 Hästuthyrning hel vecka

Kostnad: 800 – 1000 kr Priset varierar beroende på vad varje enskild häst behöver för typ av träning. Vissa hästar kan behöva en lugnare period. Varje häst får ett individuellt träningsschema.

 

V.32 Ridläger 2

3 dagar onsdag (7/8)-fredag (9/8) kl.08.00-14.30

Ett tredagars ridläger som riktar sig till dig som börjar rida självständigt i skritt och trav och kanske börjat förbereda sig/ provat på galopp. Vi blandar dressyr, markarbete, uteritter, teori och lekar under tre dagar. Två ridpass/dag. Lunch och mellanmål ingår.

Kostnad: 1800 kr

 

V.33 Ridläger 3  

4 dagar med övernattning måndag (12/8-15/8). Kl.08.00-17.00 med personal och kl.17.00-kl.08.00 med ideella insatser.

Maxantal med ridskolehäst 5 st.

Maxantal med ridskolehästar och privata hästar 8 st

Ett fartfyllt läger som riktar sig till barn och ungdomar med god ridvana och som behärskar hästen i alla gångarter både på bana såväl som i skogen. Vi blandar dressyr, hoppning, teori och uteritter under 4 dagar. Två ridpass per dag. Med mål att ge varje enskild elev en skjuts framåt i sin utveckling. Lägret kommer att vara tävlingsförberedande, men passar givetvis även dig som vill  utvecklas och spendera mer tid i stallet. Alla måltider ingår såsom frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsfika. Vill man ta med egen häst går det att lösa box och hage.

Kostnad: 3800 kr på ridskolehäst. 3200 kr för dig med egen häst.

V.34 Måndag dressyrlektioner i grupp

Max. 5 elever per grupp

Kl.10.00

Kl.11.00

LUNCH

Kl.14.00

Kostnad:150kr

 

V.34 Tisdag Dressyrtävling för ridskoleelever

Klass 1: LD:1 2011

Klass 2: LC:1 2024

Klass 3: LB:1 2019

250kr/ start. Max en start/ elev

Mer information och anmälan publiceras senare.

Adress

Älvsby RF - Ridsport Övrabyvägen 29 94236 Älvsbyn

Kontakt

Tel: [saknas] E-post: alvsbyryttarforening@hotmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in